“Met het vele groen op en rond het gebouw wilde ik een ontwerp maken dat anders is dan dat van de gebouwen errond. Tegelijkertijd wilde ik dat mijn ontwerp wel coherent is met de andere designs. Continuïteit is de beste manier om de context van de buurt te respecteren. Je moet je bewust zijn van wat er rondom je gebeurt om iets te kunnen creëren dat op de juiste manier anders is.”

- Stefano Boeri

Palazzo Verde

door Stefano Boeri Architetti

  • Verbluffend wonen in ‘verticaal stadsbos’
  • Eén van de groenste gebouwen in België
  • Toplocatie op Nieuw Zuid
  • Energiepassieve woningen
  • Ervaren verhuur- en beheerservice voor investeerders

Grensverleggend groen

Palazzo Verde zorgde op verschillende manieren voor een primeur in ons land. Het gebouw is niet enkel het eerste Belgische ontwerp van de bekende Italiaanse architect Stefano Boeri, het is wellicht ook het groenste gebouw in ons land en het eerste dat een belangrijke bijdrage levert in het zuiveren van de stadslucht.

Het L-vormige gebouw biedt een 60-tal appartementen met weelderig groen op de terrassen en op de drie daktuinen. In totaal voorziet het ontwerp 87 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten. Botanisten en ingenieurs berekenden dat de groene architectuur van Palazzo Verde meer dan 5 ton CO2 per jaar kan zuiveren. Zo wordt het ontwerp het allereerste woonproject op Belgische bodem dat de strijd aangaat tegen luchtvervuiling en klimaatopwarming.

Palazzo Verde draagt overduidelijk het handelsmerk van de architect: een uitgepuurde, tijdloze architectuur met bomen en planten die als het ware uitwaaieren over de trapsgewijze gevels. Een verticaal stadsbos, dat zorgt voor meer groen in de stad en een grotere levenskwaliteit voor de bewoners. Leefbaarheid staat helemaal centraal in dit gebouw: behalve drie collectieve daktuinen en grote balkons, heeft Palazzo Verde ook een riante binnentuin van 360 m2. Zo zijn alle appartementen verbonden met groen.

Wist je dat alle appartementen in dit gebouw vooraan én achteraan een terras hebben?

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.

Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.